Ture fra lejlighederne

Forslag til længere udflugter

Klosteret Abbazia di Piona: På en halvø på den anden side af søen (faktisk lige over for lejligheden) ligger et kloster, der især er kendt for en speciel likør, som munkene fremstiller til salg i store mængder. Man kan sejle dertil med en af turbådene på søen, men det enkleste er at køre nord om søen og derefter ad landevejen gennem Colico og videre sydpå indtil der er afvisning mod klostret (monastero). Følg vejen gennem et par landsbyer og helt ned til klosterporten, hvor der er en stor P-plads. Likør kan købes i huset lige ved indgangen, men også ved en kiosk inde på området. Kig ind i kirken og i klostergangene samt i parken – se det særlige andagtssted i et hjørne af parken. På hjemvejen kan man evt. lave et stop i Colico, hvor der dels er et pænt antal butikker og dels en pæn havnefront med en række barer/caféer.

Villa Carlotta: Ca. 5 km. syd for Mennagio (på vejen mod Como) finder I Villa Carlotta, hvor der både er adgang til paladset og til den store park. I et af rummene findes der nogle friser af Thorvaldsen. Der er en stor P-plads foran ejendommen, og der skal betales entre - efter vor opfattelse absolut pengene værd.

Bellagio: Turistbyen på ”spidsen” af den trekant, der rager op i søen. Gammelt engelsk turistområde med store hoteller fra den tid. Små ”trappegader” der går fra havneområdet og op til bymidten med mange turistbutikker, herunder også butikker med italienske mad- og vinspecialiteter. Man kan enten komme til Bellagio med hurtigbåden fra Gravedona (dyrt) eller køre ned syd for Mennagio til Cadenabbia, hvorfra der løbende sejler bilfærger til Bellagio. Parker bilen på en P-plads lige ved siden af og køb personbilletter. Besøg i Bellagio kan også kombineres med et forudgående besøg i Como – hvor man så sejler med bilen tilbage fra Bellagio til Cadenabbia.

Como: En ganske spændende by med havn, domkirke, handelsgader og supermarkeder. Tirsdage og torsdage er der dels ”gammeldags” marked langs et stykke af den gamle bymur, dels et stort fødevaremarked i byens markedshaller. Spørg evt. turistinformationen ved havnen i Gravedona, hvor I finder marked og haller – det er lidt vanskeligt at forklare vejen gennem Como. Det kan være lidt svært at finde en P-plads i Como, men lige i nærheden af marked og haller ligger der et kommunalt P-hus i 7 etager

Milano: Milano er også en spændende by med domkirke, handelskvarterer mv. – men på trods af, at vi er kommet ved Como-søen i 25 år har vi kun været i byen ganske få gange. Bekendte der har været der, taler meget positivt om besøget. Turen til Milano kan gøres i bil eller med tog fra Colico direkte til Milano C. Togene gå hver time morgen og aften – hver anden time resten af dagen.

Kører I i bil til Milano, så vær opmærksom på nogle ganske indviklede miljøregler for kørsel i bymidten. Se evt. FDM's http://www.fdm.dk/koer-selv-ferie/regler-udlandet/italien/miljoezoner-italien

Livigno: Kræver en heldagstur. Afstand fra lejligheden 125 km. – hver vej, og man skal regne med godt 2½ times køretid. Tag ikke derover på en mandag, hvor mange af butikkerne er lukkede. Livigno er fra gammel tid et toldfrit område, hvilket betyder, at benzin/diesel, spiritus, vin, elektronik mv. kan købes til fordelagtige priser. Husk at der er begrænsning på hvad der må udføres fra området, selv om tolderne (de schweiziske) nok ikke er så aktive over for danskere.

I kommer til Livigno ved at køre ind i Valtellina-dalen (I kigger ind i den lige over for lejligheden) forbi Sondrio og Chiuro (dalens vinby) til Tirano. Lige før Tirano drejes til venstre ind i Schweiz (husk pas!) mod St. Moritz og Livigno. Efter ca. 20 km. kørsel drejer I så til højre mod Livigno og kommer så igen ind i Italien. Fra grænseovergangen er der så ca. 15 km. til skisportsbyen Livigno – hvor den østlige del af byen er den med de fleste butikker og restauranter/barer.

På hjemvejen kan turen evt. lægges over St. Moritz, som er en meget flot by med en række eksklusive butikker. Turen er inden for 5 km. af samme længde som turen gennem Valtellinadalen, men så ser man da noget andet.

Motorcykelmuseum: Har I interesse for motorcykler, kan Moto Guzzi's museum bessøges. Åbent mandag - fredag kl. 15 - 16 - gratis adgang. Adressen er  Via Parodi 57, Mandello del Lario lige nord for Lecco ved søens sydøstlige spids. Se evt. http://www.italy.dk/kultur/museer0401/motorcykler.htm

Lugano: Også her skal I huske pas! En køn by med en flot søpromenade og mange handelsmuligheder. Kan eventuelt kombineres med et besøg i byen Lanzo (I) på sydsiden af Luganosøen – med en formidabel udsigt over søen. I Porlezza (byen ved Luganosøens østspids) kører I syd om søen og herefter over Claino con Òsteno ad snoede bjergveje til Lanzo – kort eller GPS absolut påkrævet. I Lanzo finder man bl. a. en nedlagt bjergbane samt 2 – 3 udmærkede restauranter (m. udsigt!)

Bergamo: Et udmærket alternativ til de andre – større – byer. En gammel bymidte på et lille bjerg, hvortil man kan komme med en gammel ”funiculare” – en kabelsporvogn – men der kan også køres op i byen eller man kan gå ad en sti langs funiculare-sporet. Også her er mange butikker lukket mandag. Bergamo kan evt. kombineres med Moto Guzzi-museet, hvis der er interesse for det. Afstand fra lejligheden ca. 90 km.

Vinområderne i Valtellinadalen: Vinproducenterne er koncentrerede omkring Chuiro øst for Sondrio, men den flotteste tur får man ved at følge ”vinruten” på bjergene nord for vinområdet. Vi mener bestemt, at der i lejligheden ligger brochurer, der omtaler og på kort viser ruten.

Søen rundt:  Husk at køre på den almindelige landevej langs søens østkyst i stedet for på motorvejen (med mindre I har travlt)

Nyeste kommentarer

22.05 | 20:05

Hej - Er det mon muligt at leje en lejlighed i uge 29? Mvh Marianne

05.04 | 16:05

Hej Maibritt, hvis du er interesseret, kan du leje uge 21 i lej. 5. Du ka...

05.04 | 13:23

Hej med jer Er det en mulighed at leje en lejlighed i uge 21 eller 22? ...

27.01 | 21:29

Jeg opdaterer i weekenden!