Mad og drikke

Nedenstående er personlige vurderinger!

Restauranter omkring Consiglio di Rumo

La Fattoria, Brenzio - pizzeria/restaurant tæt på lejlighederne (i gå-afstand)! Ligger tæt på kirken, der kan ses lige oven for lejlighederne. Kan nås ved at gå op ad stien bag ved lejlighederne eller ved at gå/køre videre op ad vejen foran lejlighederne og herefter dreje til venstre ad første vej. Skiltning mod såvel La Fattoria som andre restauranter.

Restauranten har skiftet ejer i oktober 2013, i hvilken forbindelse spisekort og vinudbud blev udvidet en del. En nærliggende mulighed for et hurtigt og fornuftigt "hverdagsmåltid".

– restaurant og pizzeria. Lukket mandag. Efter vor opfattelse områdets bedste pizzeria, men der er jo mange! Ligger ud til landevejen langs søen lige nord for supermarkedet Iperal – brug evt. Iperals P-plads og gå de små 100 m. til restauranten. Se 

for yderligere information.

Al Ponte, Via Regina

 La Trave, Via Selva – restaurant i Stazzona (lidt ned ad vejen mod Dongo) med typisk områdekøkken. Lukket tirsdag. Gode antipasti og grillretter. En mixed grill med polenta er en oplevelse. Husets menu med 5 retter, kaffe og ”en lille en” fås i 2014 for 28 € pr. person – og der er rigeligt! En af de restauranter, som vi er vendt tilbage til gennem flere år. Der tales italiensk samt lidt engelsk, spisekort også på tysk.

Osteria Ca’ de Matt, Via Castello 2 – restaurant i Gravedona tæt på søen. Virkelig kvalitetsrestaurant med et flot niveau, også på deres vinudbud. Lukket onsdag. Efter vor opfattelse den bedste restaurant i området, som vi kender til. Findes ved den sidste P-plads på venstre hånd, når man kører hen ad søpromenaden i Gravedona. Fra P-pladsen er der skiltet til restauranten – gå gennem en lille smøge væk fra søen og drej til højre ad 1. smøge – så kommer Ca’ de Matt på venstre hånd. Spisekort ud til smøgen på både italiensk, engelsk og tysk. Værtinden er schweizer og taler glimrende tysk. Vil I forkæle jer selv, så bør denne restaurant besøges. http://www.cademat.it/

Trattoria Aquila d’Oro, Via Civano 1, Dosso del Liro – landlig bar/restaurant, hvor vi har spist et par gange. Lukket tirsdag. Værten understreger altid, at pølser, brød mv. er hjemmelavet. Der er en barafdeling samt et egentligt restaurationslokale, men hvis der ikke er mange gæster, er det absolut sjovest at sidde i barafdelingen og kigge på det lokale folkeliv. Ligger lige i et sving ca. 500 m. før landsbyen Dosso del Liro (når man kommer nede fra søen). Også brugbart til et pit-stop for en kop kaffe, en øl eller et glas vin. Ved et besøg i jan. 2015 så vi, at restauranten nu er optaget i "La Guida 2014 - 2015 Ristoranti & Delicatessen Lombardia" - og specielt vinkortet er blevet udvidet. Fortrinligt måltid - absolut turen op ad bjerget (og ned igen) værd!

Trattoria La Madonnina, Via Centro 17, Dosso del Liro – mindre trattoria, som man finder ved fra torvet/kirkepladsen i Dosso del Liro at gå gennem en smøge lige til højre for kirken. Herefter går man til venstre ved først givne lejlighed og ca. 50 m. ad en sti, hvorefter trattoriaet dukker op. Borde og stole foran med en flot udsigt – og ellers restaurant/barlokale i huset. Sød yngre dame driver stedet. Vi har kun spist sandwich og drukket vin og kaffe på stedet, men der kan også spises hovedmåltider.

Bar/trattoria S. Anna, Via Seravalle, Livo – hyggeligt sted lige ved siden af en brusende bæk. Restaurant/pizzeria på 1. sal. Indehaversken fremstiller og sælger honning i baren – smager godt og kraftigt. Parker på torvet og gå de sidste 100 m. til baren ad en ret smal vej (en Fiat Punto kan lige klemmes igennem)

Crotto d’Angri, efter Livo- simpelt traktørsted m. enkelte retter, sandwich (panini) og øl, vin og vand. Ligger ca. 3 km. fra Livo videre ind i dalen. Kør til venstre uden om Livo og fortsæt frem til en kirke. Her plejer vi at parkere og gå ca. 45 min ad vejen videre, men i de senere år er vejen udbedret noget, så man kan også køre hele strækningen med lidt forsigtighed. Dejlig tur og natur.

Albergo De Jean, Garzeno. Familiedrevet restaurant med mange lokale gæster. Særdeles rimelige priser og altid god stemning og venlig betjening. En af vore aktionærer har om stedet skrevet: Ikke noget med Michelin eller lign. - men herlig italiensk casual og lokal mad med en pragtfuld udsigt fra restaurationslokalet! God plads, billig mad - og et herligt humør!!

Hotel Odissea. Ligger til venstre 500 m. ned ad vejen mod søen - er skiltet. Pænt hotel med værelser og ferielejligheder - som tilbydes med 10% rabat, hvis man oplyser tilknytning til Italiensk Feriebolig. God restaurant med middel prisniveau. Har en lille swimmingpool, som IF's gæster er velkomne til at benytte efter forudgående aftale i receptionen. Det påregnes, at man i forbindelse med brug af swimmingpool køber lidt drikkevarer, is eller andet i hotellets bar - eller evt. indtager et måltid. Se mere på www.hotelodissea.com eller på Facebook.

Nyeste kommentarer

22.05 | 20:05

Hej - Er det mon muligt at leje en lejlighed i uge 29? Mvh Marianne

05.04 | 16:05

Hej Maibritt, hvis du er interesseret, kan du leje uge 21 i lej. 5. Du ka...

05.04 | 13:23

Hej med jer Er det en mulighed at leje en lejlighed i uge 21 eller 22? ...

27.01 | 21:29

Jeg opdaterer i weekenden!